2011. július 20., szerda

Rakott tök

Olyan szerencsés gyerekkorom volt, h nem kellett fura dolgokat ennem. Fura, úgy mint: tökfőzelék, sóska, spenót. Nem is tudom, h szeretem-e ezeket. De mivel elég bizarr, ahogy kinéznek, nem is kóstoltam meg egyiket sem felnőttként. Mi vitt rá mégis, h idén tököt ültessek? A rakott tök. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia. Annyira könnyed, finom, egyszerű.

  
Hozzávalók:

1 db nagyobb spárgatök
1/2 kg darálthús
2 fej vöröshagyma
1 dz tejföl
1 db tojás
só, bors



A tököt megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben blansírozzuk. Kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tök felét az aljára rétegezzük. A darálthúst diónyi vajon megpirítjuk, frissen őrölünk rá sót, borsot. A tökre simítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk v lereszeljük és a húsra tesszük. Betakarjuk a megmaradt tökkel. A tejfölt elkeverjük a tojással és a tökre locsoljuk. Akár sajtot is reszelhetünk rá. Én 200 C-on kb 35 percig sütöttem. 

3 megjegyzés:

Köszönöm véleményedet!