2011. június 19., vasárnap

Ribizlis sült palacsinta vele-sült vanília sodóval

Megérett a ribizli. Reggel le is szedtem 2 bokorról. Aztán bejöttem, mert csonttá fagytam. Naaaagyon hideg volt. Hogy Zolinak se legyen jó, rögtön hozzá is bújtam átfagyva, mert ő még aludt :)


Hozzávalók:

20 db palacsinta
0,5 kg túró
1 cs vaníliás pudingpor 
ribizli
méz
rum

A túrót összekeverjük a pudingporral, ribizlivel. Ízlés szerint édesítjük a mézzel és hozzáadjuk a rumot. Megtöltjük a palacsintákat. Feltekerjük, félbevágjuk. Kivajazott tepsibe egymásra fektetjük a fél palacsintákat, mint a cserepeket a háztetőn.


Elkészítjük az öntetet.

Hozzávalók:
0,33 l tejszín
0,2 l tej
2 tojás
barnacukor
1 rúd vanília kikapart magja

A hozzávalókat összekeverjük és a palacsintákra öntjük. 


180 C-os előmelegített sütőben kb 20-30 percet sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad a túró. A sodó nem baj, ha nem teljesen szilárd, mert miközben hűl, még szilárdul.
A méz nagyon jól kiemeli a ribizli játékos savanykásságát, és a vanília öntettel igazi harmónia.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm véleményedet!