2011. június 12., vasárnap

Raspberry dream

Végre elkezdődött a nyári szünet! Na jó, nekem ez édes mindegy, már nem érint. Viszont vele együtt elköszönt az eperszezon és jött a málna. A reggeli bársonyos, kacér napfény ihlette ezt a süteményt. Nevet Dia adott neki. És igen, megtalálta a hozzá illőt. Egyszerre decens és szexi, pont mint a a sütemény.



Málnás álom

Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
6-8 ek mascarpone
35 dkg málna
0,5 dl tejszín
porcukor
nádcukor

Én mirelit leveles tésztát használtam a vastagsága miatt. Kiolvasztottam és nem nyújtottam rajta semmit, meghagytam a vastagságát. A 2 db tésztát 4-4 téglalapra vágtam. Mindegyiknek a tetejét megszórtam porcukorral. 200 C-on megsütöttem, míg a cukor vidám karamell réteggé olvadt. Rácson hagytam kihűlni. Addig a málna több mint felét botmixerrel pürésítettem, és a barnacukorral édesítettem. A mascarponét kicsit lazítottam a tejszínnel, de ezt akár el is hagyhatjuk. Hozzákevertem a málnapürét és ha még kell édesíthetjük a cukorral. A kihűlt leveles tésztát félbe vágjuk, mint a zsömlét szoktuk. Egy tányér aljába az édesített málnapüréből teszünk 1-2 kanállal. Erre tesszük a tészta alsó felét. Simítunk rá a málnakrémes mascarponeból megszórjuk a félretett málnával. Rátesszük a tészta édes tetejét és már készen is vagyunk. 
A ropogós, édes tészta remek keretbe foglalja a mascarpone lágyságát. A barnacukor karamelles keserédessége a tészta tetején köszön vissza. És a málna ... hmm ... arról nincs is mit mondani. Édes, illatos, bársonyos. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm véleményedet!