Spenótos kéksajtos gnocchi

Egy pohár vörösborral könnyű, tavaszt csalogató vacsora J. Harris Francia konyhájából.





Spenótos kéksajtos gnocchi

Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg burgonya
20 dkg bébispenót 
7 dkg liszt
1 db tojássárga
só, bors
2 dkg vaj
10 dkg cambozola - vagy más tetszés szerinti kéksajt


A hámozott burgonyát kockázzuk fel, főzzük puhára. Miután leszűrtük, tegyük vissza kis lángra, és pár pillanatig kevergessük, míg az összes víz elpárolog róla. Törjük össze alaposan. 
A spenótot tegyük egy edénybe, fedjük le.



Folyadék nélkül, kevergetve fonnyasszuk meg.



Tegyük konyharuhába, és a maradék nedvességet is csavarjuk ki belőle, amennyire csak tudjuk. 



Aprítsuk fel. 
A spenótot, burgonyát, lisztet, tojássárgát, sót, borsot gyúrjuk lágy tésztává. 
Ezután vagy lisztezett felületen nyújtsuk ki bő ujjnyi vastagságúra, vágjuk ujjnyi széles csíkokra, majd azt kockákra, és egy villával finoman lapítsuk el a darabkák tetejét, hogy nyomot hagyjon bennük a villa.
Vagy apró gombócokat csípjünk a tésztából, és lisztezett tenyérrel gömbölyítsük, majd villával formázzuk. 
Lobógó vízben főzzük ki a gombóckákat, és csepegtessük le.
Kivajazott tűzálló tálba (kb 20X10cm) tegyünk egy réteg gnocchit, majd morzsoljunk rá sajtot, és így rétegezzük.



Tegyünk vajdarabkákat a tetejére és előmelegített sütőben 180 C-on addig süssük, míg bugyogni nem kezd a sajt. Ez kb 15 perc.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések