Spenótos kéksajtos gnocchi
Egy pohár vörösborral könnyű, tavaszt csalogató vacsora J. Harris Francia konyhájából.
Spenótos kéksajtos gnocchi
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg burgonya
20 dkg bébispenót
7 dkg liszt
1 db tojássárga
só, bors
2 dkg vaj
10 dkg cambozola - vagy más tetszés szerinti kéksajt
A hámozott burgonyát kockázzuk fel, főzzük puhára. Miután leszűrtük, tegyük vissza kis lángra, és pár pillanatig kevergessük, míg az összes víz elpárolog róla. Törjük össze alaposan.
A spenótot tegyük egy edénybe, fedjük le.
Folyadék nélkül, kevergetve fonnyasszuk meg.
Tegyük konyharuhába, és a maradék nedvességet is csavarjuk ki belőle, amennyire csak tudjuk.
Aprítsuk fel.
A spenótot, burgonyát, lisztet, tojássárgát, sót, borsot gyúrjuk lágy tésztává.
Ezután vagy lisztezett felületen nyújtsuk ki bő ujjnyi vastagságúra, vágjuk ujjnyi széles csíkokra, majd azt kockákra, és egy villával finoman lapítsuk el a darabkák tetejét, hogy nyomot hagyjon bennük a villa.
Vagy apró gombócokat csípjünk a tésztából, és lisztezett tenyérrel gömbölyítsük, majd villával formázzuk.
Lobógó vízben főzzük ki a gombóckákat, és csepegtessük le.
Kivajazott tűzálló tálba (kb 20X10cm) tegyünk egy réteg gnocchit, majd morzsoljunk rá sajtot, és így rétegezzük.
Tegyünk vajdarabkákat a tetejére és előmelegített sütőben 180 C-on addig süssük, míg bugyogni nem kezd a sajt. Ez kb 15 perc.
Megjegyzések