Mangókrém leves --- a gyors konzervleves
Bár milyen is lehetne egy konzervleves, mint gyors. De pont ez a jó benne. Mondjuk én nem szoktam konzerv ételeket fogysztani, és Mancit is mindig próbálom lebeszélni róla, de ez más. De tényleg. Jó, nem azt mondom, hogy minden magyar átlag háztartásban megtalálható a mangóvelő konzerv, de ha esetleg, neadjaisten véletlenül mégis akadna, és nem tudjuk, mit kezdjünk vele, akkor pont jó lesz a kánukálában egy gyors mangóleves.
Hozzávalók:
1 dz mangóvelő konzerv
1 dz mandarin konzerv
3 dl víz -- lehetőleg hideg
2 dl tejszín -- a lehető leghidegebb
1-2 ek lime lé
A hozzávalókat összekeverjük, a mandarint a levével együtt és már fogyszthatjuk is. Ha nem volt kellően hideg az összes hozzávaló, akkor hűtsük be és utána ehetjük. Cukrot nem igényel, mert a mangóvelő kellően édes. Természetesen friss gyümölcsökből is elkészíthető. Ha valaki tud egy helyet, ahol normális, úgy értem érett mangó kapható, és közelebb van hozzám, mint a Culinaris, az szóljon nekem is! :)
A mangópürét ezen kívül számtalan dologra használhatjuk. Készítsünk gyümölcsrizst és öntsük nyakon vele!
Megjegyzések