Sültpaprika kecskesajttal, kolbásszal
Férfiasan bevallom, ezért ma sutba dobtam a diétámat. :-) A sok-sok kedvenc ételem közül ez az egyik. :-)
Zoli nem rajong a kecskesajtért, ezért a kecskesajtot sima sajttal szoktam vegyíteni.
Sültpaprika kecskesajttal és kolbásszal
Hozzávalók:
Kápia vagy kaliforniai paprika (ki mit szeret)
Kecske v egyéb sajt
Kolbász (nálunk mindig csípős van itthon)
Fokhagymás olaj v zúzott fokhagyma+olívaolaj
Olasz fűszerkeverék
A paprikát gázlángon, grillen v sütőben feketére perzseljük. Tálba tesszük, lefedjük. Kb 5-10 perc múlva szépen le tudjuk "tolni" a megfeketedett héját. A sajtot felkockázzuk. Tűzálló tál aljára tesszük. Befedjük a felcsíkozott sültpaprikával. Én a magok nagyját kiszedem. Nem bánom, ha pár szem marad a paprikán, úgy rusztikusabb látványt nyújt. A paprikát meglocsolom (inkább csepegtetem) az olajjal. (ekkor kerül rá a fokhagyma is) vékonyabb csíkokra vágott kolbászt teszek a tetejére. Előmelegített sütőben 180 C-on kb 8 perc alatt összesütöm.
Sültpaprika kecskesajttal és kolbásszal
Hozzávalók:
Kápia vagy kaliforniai paprika (ki mit szeret)
Kecske v egyéb sajt
Kolbász (nálunk mindig csípős van itthon)
Fokhagymás olaj v zúzott fokhagyma+olívaolaj
Olasz fűszerkeverék
A paprikát gázlángon, grillen v sütőben feketére perzseljük. Tálba tesszük, lefedjük. Kb 5-10 perc múlva szépen le tudjuk "tolni" a megfeketedett héját. A sajtot felkockázzuk. Tűzálló tál aljára tesszük. Befedjük a felcsíkozott sültpaprikával. Én a magok nagyját kiszedem. Nem bánom, ha pár szem marad a paprikán, úgy rusztikusabb látványt nyújt. A paprikát meglocsolom (inkább csepegtetem) az olajjal. (ekkor kerül rá a fokhagyma is) vékonyabb csíkokra vágott kolbászt teszek a tetejére. Előmelegített sütőben 180 C-on kb 8 perc alatt összesütöm.
Zoli ehhez is, mint mindenhez kakaót iszik. (Nyugodtan tessék szörnyülködni!)
Sent from my iPhone
Megjegyzések