Bonbon házilag
A gasztroajándékok idén is divatosak. Lehet az bármi, ami a konyhában készült. Fűszerecet, ízesített olaj, különféle ízesített tengeri sók, sütemények, likőrök és még sorolhatnám. Tavaly citromos sót, narancsos és vaníliás cukrot készítettem ajándékba. Idén valami különlegeset gondoltam ki. Saját készítésű bonbont. Az első adag elkészült, malibukrémmel töltve Rita ötlete alapján.
Malibukrémes bonbon
Hozzávalók 15 db-hoz:
1/2 tábla fehér csokoládé
35 ml tejszín
1 ek kókusz zsír
2 tk Malibu, de lehet aroma is
1 ek kókuszreszelék
1 tábla étcsokokoládé a formához
A fehér csokoládét apró darabokra tördeljük, vízfürdő felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávaló is. Az étcsokoládét egy másik edényben szintén vízgőz felett felolvasztjuk. Ecset segítségével vékonyan kikenjük a bonbonforma alját és oldalát. Hűvös helyre tesszük dermedni pár percre. Még egyszer megismételjük, így biztosan minden apró kis rést lekenünk csokoládéval. Ismét pár percre dermedni hagyjuk. Megtöltjük a krémmel a kis kockákat úgy, hogy ne legyen teljesen tele. Áthúzzuk a tetejét is csokoládéval, majd pár percre ismét dermedni hagyjuk. Mikor teljesen megdermedt, óvatosan kinyomkodjuk a formából a bonbonokat. Mivel gyorsan olvad, ezért célszerű egy vékony gumikesztyűt felhúzni, hogy ne legyen ujjlenyomatos az ajándékba szánt apróság.
Megjegyzések