Italy, Pasta, Pomodori --- Toszkán paradicsomos kenyérleves
Megjöttünk. Jó volt. 42 C. Közben megérett a koktélparadicsom a kertben. Naná, hogy valami olaszban végezte. Ezt a toszkán kenyérlevest a szállodában kóstoltuk. Nagyon ott van.
Toszkán paradicsomos kenyérleves
Hozzávalók:
paradicsom
szikkadt kenyér - nekünk volt igazi toszkán kenyerünk :)
parmezán
olívaolaj
balzsamecet - én fügés balzsamecetet használtam
cukor
só - most pont persian blue
A paradicsomok héját lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat apróra vágjuk. A kenyér héját levágjuk és szintén nagyon apróra felkockázzuk. Elkeverjük a paradicsommal, a kezünkkel összenyomkodjuk. Kevés paradicsom lével lazíthatunk is akár az állagán. Ízesítjük az olajjal, ecettel, cukorral. Belereszeljük a sajtot, sózzuk. Ha homogénebb textúrát szeretnénk, botmixerrel selymesíthetjük. Díszíthetjük parmezán forgáccsal, szelet kenyérrel. Jól állt volna neki pár levél bazsalikom is mind ízében, mind a színvilághoz, de sajnos nem volt itthon.
Megjegyzések