VKF-XXXI és ami még kimaradt
A 2 hét vakációból már másfél elröppent. Kezdek stresszelni, hogy mindjárt vége ennek a pár napnak is. Ma reggel azonban újra fehérbe öltözött minden, ez kicsit felvidított.


A fűszer tartók részben üresek. Az egyikbe szecsuani bors költözött. A cipőm még várja, hogy elvigyem táncolni.
Ezeket Zoli Keresztanyja kapta karácsonyra.
Csak akkor jutott eszembe, hogy van ám címkém, amit bele lehet varrni, amikor a második párna is majdnem készen volt. :-D
És a VKF-XXXI. Garffyka tette közzé az újrahasznosítás jegyében. Karácsonykor a nővérem kérdezte, hogy lesz-e leves. Én Szentestére nem csináltam magunknak levest, füstölt tonhal volt narancssalátával. Palócprovance ötlete alapján, egy kicsit más vinegrette-vel. Karácsony harmadnapjára a vendégek kedvéért csináltam kacsahúslevest. Zolival mi nem is ettünk belőle, csak a vendégek. 2 nap múlva Anyósomék jöttek át. Anyós is leveses. Mondanom se kell, hogy egy csepp kedvem sem volt húslevest enni. Így szépen felhasználtam a levét a tárkonyos csirkeragu leveshez. A főtt zöldségből pedig majonézes saláta készült.
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell filé
2 tk vaj
leveszöldség ízlés szerint
1,5 l húsalaplé ami most a maradék húsleves volt
1 db tojássárga
1 dl tejszín
1/4 citrom
tárkony, petrezselyem ízlés szerint
só, bors
A csirkemellet felkockázom, a vajon lepirítom. Hozzáadom a szintén felkockázott leveszöldségeket, és együtt párolom tovább kb 10 percet. Sózom, borsozom. Felöntöm a húslevessel. Készre főzöm. A végén citrommal ízesítem. Legírozással sűrítem. Mikor elkészült megszórom a felaprított zöldfűszerekkel.

Majonézes saláta
A főtt zöldségeket felkockázom. Tejfölt majonézzel elkeverek, sózom-borsozom. Hozzákeverem a zöldségeket. Egy kukoricakonzervet is hozzáöntöttem.
Zolinak mondtam, hogy ezeknek EL KELL FOGYNI, mert a maradékból csinált étel maradékából már nem tudok mit csinálni! :-D
u.i.: A maradék püspökkenyérből karamelás felfújtat készítettem. Mondtam Zolinak, hogy ezzel indulni szeretnék a VKF-31-en. Úgy egye, hogy le kell fényképezni még. Reniék is nálunk voltak. Szépen megettük négyesben az egészet, miközben néztük az Utolsó ház balra-t! Fénykép nuku.
Ezeket Zoli Keresztanyja kapta karácsonyra.

És a VKF-XXXI. Garffyka tette közzé az újrahasznosítás jegyében. Karácsonykor a nővérem kérdezte, hogy lesz-e leves. Én Szentestére nem csináltam magunknak levest, füstölt tonhal volt narancssalátával. Palócprovance ötlete alapján, egy kicsit más vinegrette-vel. Karácsony harmadnapjára a vendégek kedvéért csináltam kacsahúslevest. Zolival mi nem is ettünk belőle, csak a vendégek. 2 nap múlva Anyósomék jöttek át. Anyós is leveses. Mondanom se kell, hogy egy csepp kedvem sem volt húslevest enni. Így szépen felhasználtam a levét a tárkonyos csirkeragu leveshez. A főtt zöldségből pedig majonézes saláta készült.
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell filé
2 tk vaj
leveszöldség ízlés szerint
1,5 l húsalaplé ami most a maradék húsleves volt
1 db tojássárga
1 dl tejszín
1/4 citrom
tárkony, petrezselyem ízlés szerint
só, bors
A csirkemellet felkockázom, a vajon lepirítom. Hozzáadom a szintén felkockázott leveszöldségeket, és együtt párolom tovább kb 10 percet. Sózom, borsozom. Felöntöm a húslevessel. Készre főzöm. A végén citrommal ízesítem. Legírozással sűrítem. Mikor elkészült megszórom a felaprított zöldfűszerekkel.

Majonézes saláta
A főtt zöldségeket felkockázom. Tejfölt majonézzel elkeverek, sózom-borsozom. Hozzákeverem a zöldségeket. Egy kukoricakonzervet is hozzáöntöttem.

Zolinak mondtam, hogy ezeknek EL KELL FOGYNI, mert a maradékból csinált étel maradékából már nem tudok mit csinálni! :-D
u.i.: A maradék püspökkenyérből karamelás felfújtat készítettem. Mondtam Zolinak, hogy ezzel indulni szeretnék a VKF-31-en. Úgy egye, hogy le kell fényképezni még. Reniék is nálunk voltak. Szépen megettük négyesben az egészet, miközben néztük az Utolsó ház balra-t! Fénykép nuku.
Megjegyzések
Sebaj, ha nincs fénykép a püspökkenyérből készített karamellás felfújthoz, szerintem írd le azt is, miből mennyit és hogyan, szívesen felveszem a VKF!-be. Ha így eleszegettétek, biztos nagyon finom volt :)