Partifalatok
Talán még nem késő az esti bulihoz elkészíteni ezeket a falatkákat. Kevés hozzávaló és már zsebelhetjük is be a potot
>
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
3 dkg mimolette sajt reszelve
2,5 dl tej
3 ek olaj
1 db tojás
Só, kolbász vagy virsli
A lisztet a sütőporral, sajttal elkeverjük. A tejet a sóval, olajjal és a tojással elkeverjük és a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle majd kinyújtjuk kb fél cm vastagra. Én kb 8 cm-es négyzetekre vágtam fel. Sarkába kolbászdarabkát tettem, feltekertem. Tetejét sózott tojással megkentem. Mivel csípős kolbász volt otthon, ezért chilipehellyel és feketeszezámmaggal szórtam meg. 200 C-on 15 percig sült. Zoli nemsokára megjön, hozza a virslit a következő tepsihez. Azokat napraforgómaggal és temérdek sajttal szórom meg.
U.i.: Ne felejtsétek, hogy ma tilos baromfi virslit használni. A szárnyas szilveszterkor szerencsétlenséget hoz az elkövetkezendő évre, mert elkaparja a szerencsét. A sertés viszont kitúrja.
Sent from my iPhone
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
3 dkg mimolette sajt reszelve
2,5 dl tej
3 ek olaj
1 db tojás
Só, kolbász vagy virsli
A lisztet a sütőporral, sajttal elkeverjük. A tejet a sóval, olajjal és a tojással elkeverjük és a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle majd kinyújtjuk kb fél cm vastagra. Én kb 8 cm-es négyzetekre vágtam fel. Sarkába kolbászdarabkát tettem, feltekertem. Tetejét sózott tojással megkentem. Mivel csípős kolbász volt otthon, ezért chilipehellyel és feketeszezámmaggal szórtam meg. 200 C-on 15 percig sült. Zoli nemsokára megjön, hozza a virslit a következő tepsihez. Azokat napraforgómaggal és temérdek sajttal szórom meg.
U.i.: Ne felejtsétek, hogy ma tilos baromfi virslit használni. A szárnyas szilveszterkor szerencsétlenséget hoz az elkövetkezendő évre, mert elkaparja a szerencsét. A sertés viszont kitúrja.
Sent from my iPhone
Megjegyzések
pusza...ez tetszik!!!