Partifalatok

Talán még nem késő az esti bulihoz elkészíteni ezeket a falatkákat. Kevés hozzávaló és már zsebelhetjük is be a potot



> 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
3 dkg mimolette sajt reszelve
2,5 dl tej
3 ek olaj
1 db tojás
Só, kolbász vagy virsli

A lisztet a sütőporral, sajttal elkeverjük. A tejet a sóval, olajjal és a tojással elkeverjük és a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle majd kinyújtjuk kb fél cm vastagra. Én kb 8 cm-es négyzetekre vágtam fel. Sarkába kolbászdarabkát tettem, feltekertem. Tetejét sózott tojással megkentem. Mivel csípős kolbász volt otthon, ezért chilipehellyel és feketeszezámmaggal szórtam meg. 200 C-on 15 percig sült. Zoli nemsokára megjön, hozza a virslit a következő tepsihez. Azokat napraforgómaggal és temérdek sajttal szórom meg.

U.i.: Ne felejtsétek, hogy ma tilos baromfi virslit használni. A szárnyas szilveszterkor szerencsétlenséget hoz az elkövetkezendő évre, mert elkaparja a szerencsét. A sertés viszont kitúrja.


Sent from my iPhone

Megjegyzések

feronia üzenete…
...mimolette sajt???!!!...Te hol találsz rá ilyensmire?? :DDDD

pusza...ez tetszik!!!
Lilla üzenete…
B.U.É.K Kingus! A sajtosztályon 

Népszerű bejegyzések