Mai menü

Tegnap vizsga után a napsütésben (komoly, becsszó, tényleg volt
napsütés) sétáltan Vácott. Vettem habrolókészítéshez
szükséges rolókat, utána a piacon nézelődtem. Palántavásárlás
közben nem tudtam ellenállni az üde, tavaszi zöldségkínálatnak.
Így lett ma karfiolleves grízgombóccal, sült oldalas petrezselymes
burgonyával és meggyes-vaníliáspudingos táska.

Karfiolleves grízgombóccal

Karfiol
Répa
Zeller
Petrezselyemgyökér
2 tk vaj
Só, pirospaprika
1db tojás
Gríz

A zöldségeket tisztítjuk, karikázzuk, kockázzuk. A vajon kicsit
lepirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, fedő alatt készre
főzzük. Közben a tojást kissé felverjük, sózzuk, hozzáadjuk a
búzadarát. Állni hagyjuk. A forrásban lévő kész levesbe
szaggatjuk.


Sült oldalas petrezselymes burgonyával


Oldalas
2 ek olaj
Flekken fűszerkeverék (só, bors, oregánó, cayennebors, kurkuma, fokhagyma, koriander, bazsalikom, rozmaring, görögszéna, gyömbér, római kömény)
Vörösbor ( most épp Kékoportót találtam)
Burgonya

Petrezselyemzöld

A hús fűszerezzük, forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a vörösborral és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor megpuhult, levesszük a fedőt és elpároljuk róla az esetleges levet.




Meggyes-vaníliapudingos táska


Leveles tészta
Tej
Cukor
Vaníliáspuding
Meggy

A pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a meggyet. A levelestèsztát kinyújtjuk kb 10*10 cmes darabokra vágjuk. Minden második közepére teszünk a pudingból. A szélüket vízzel megkenjük és a maradék tésztákkal befedjük. Tetejüket lekenjük felvert tojással. 200C-on előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Én a nemrég vett tésztarácsozóval díszítettem a tetejét.

Sent from my iPhone

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések