Fish & Chips egy kicsit másként
Na jó, nagyon másként. Az angol konyháról szerintem nagyrészt mindenkinek a Fish & Chips és a párolt zöldborsó jut eszébe. Pedig az angol konyha nem csak ez. Az angol konyha egész jó. De tényleg.
Egészben sült süllő sültceruzababbal, sültburgonyával és kapros aiolival
Hozzávalók
1 db közepes süllő
citromos füstölt só
1 db kisebb egész krumpli, bambusz pálca, olaj
sütni való burgonya
ceruzabab, lehet akár mirelit is
kapor
A halat megpucoljuk. Vigyázzunk az uszonyában lévő tüskékkel. Kívül-belül sózzuk. A száját szétfeszítjük és egy krumplidarabot erőltetünk bele. Így sütés után citromgerezddel tudjuk díszíteni. A halat fejénél és farkánál fogva kifli alakúra görbítjük, és egy pálcát átszúrva rögzítjük ebben a pózban a halat. Kevés liszttel megszórjuk és forró olajban oldalanként 6-8 perc alatt megsütjük. A krumplit citromgerezdre cseréljük, a pálcát óvatosan kihúzzuk. Tálra állítjuk, kötetet rendezünk köré.
A burgonyát és a babot forró, bő olajban kisütjük. A kaprot felaprítjuk és az aiolihoz keverjük.
A sült zöldbab eszméletlen finom. Bevallom, én inkább azt ettem a krumpli helyett. Mindenképp próbáljátok ki, mert annyira finom, édes, ropogós. Nagyon jó a halhoz!
Megjegyzések