Tonhalas spagetti

Könnyű, gyors, nyári ebéd. Akár a tengerparton is (l)ehetnénk. 



Hozzávalók 2 személyre

2 gerezd fokhagyma
chili pehely
2 db olajban eltett sprotni
2 tk kapribogyó
2 doboz olajban eltett tonhaltörzs (nem darabolt)
5 db vastag húsú paradicsom
1 dl száraz fehérbor (nálam chardonnay)


Először a  tésztát tegyük fel főni, mert tovább tart míg elkészül, mint a halragu. Közben elkészítjük a ragut. Egy nagyobb serpenyőben a sprotni v a tonhal olajából teszünk egy tk-nyit. Nem kell több, mert a sprotni is olajos és a tonhal is, amik még adnak hozzá plusz olajat. Beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát, chillit, kapribogyót. Amikor már illatozik, beletesszük a 2 sprotnit. Hagyjuk, hogy szétolvadjon a chillis, fokhagymás olajon. Remekül sűríti a fokhagymás olajat, jó alapot ad a ragunak. Hozzá dobjuk a kapribogyót is, meg a tonhalat. Vigyázzunk, hogy a tonhal jó nagy darabokban kerüljön bele, mert amikor összeforgatjuk a tésztával, úgyis még törni fog. A paradicsomok héját húzzuk le, kockázzuk fel, adjuk a halhoz. Öntsük hozzá a bort, kb 1 perig forraljuk össze.


A tésztát közben aldente-től kicsit keményebbre főzzük. Öntsük le róla a vizet, ne szűrjük le. Egy kevés főzővízzel öntsük a raguhoz, óvatosan forgassuk össze. Úgy, h a tonhaldarabok ne törjenek apró kis szálakra. A tészta a raguból még szív magába egy kis nedvességet. Míg tovább puhul, magába szívja a hal, a fokhagyma ízét is. Sokkal intenzívebb lesz az íze, mintha csak közvetlenül fogyasztás előtt kevernénk össze.


Megjegyzések

Mofarguru üzenete…
Igen szuper jól néz ki! És három személyre mennyi hozzávaló kell? ;))
Lilla üzenete…
Szerzek egy számológépet, és kiszámolom mindenképp. Augusztus végén mondom az eredményt jó? Vagy inkább mutassam? :)

Népszerű bejegyzések