Arab bőrös sertéssült - egy igazi anomália
Malacsültet szerettem volna savanyú káposzta ágyon. Csak elfelejtettem káposztát venni. Így ez lett belőle.
Hozzávalók:
bőrös malachús
pár szem burgonya
kakukkfű
zsálya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
arab 7 fűszer keverék (ha nincs, magunk is könnyen készíthetünk az alábbi fűszerekből: 1 ek őrölt paprika, 2 ek őrölt kömény, 1 ek őrölt koriander, 1 ek őrölt szegfűszeg, 1 tk őrölt szerecsendió, 1 tk őrölt fahéj, 1/2 tk őrölt kardamom)
só
A malac bőrét éles késsel - de a legegyszerűbb egy pengével - bevagdossuk, sózzuk. A hagymaféléket nagyon apróra vágjuk - én késes aprítóba tettem - és ezzel is bedörzsöljük a húst alaposan. Megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy beáztatott pataki tálba tesszük, köré burgonyát teszünk. Rátesszük a zöldfűszereket, és készre sütjük.
Az arab fűszerkeverék parfümös édessége és a hagymák vad csípőssége igazán egzotikussá teszik.
Megjegyzések