Répás-diós kocka --- amikor a gombhoz keresünk kabátot

Roni a múlthéten egyszerűen nem akart főzött ételt enni, csakis anyatejet. Az első 1-2 napon még próbálkoztam, de kihányt mindent. Így én ettem meg, amit főztem neki. De a langyos, párolt almás-répa valahogy nem csúszott le nekem sem :) Nem volt szivem kiönteni, így gondolkodtam, hogy mihez kedjek vele. Eszembe jutott, hogy a Kifőztünk online gasztromagazin legelső számában van egy nagyon finom répás sütemény. Kicsit átalakítottam és ripsz-ropsz megsütöttem. Olyan finom lett, hogy ebből még Roni is evett pár falatot.




Hozzávalók:
1 db alma
1 db nagyobb sárgarépa
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
vaníliás cukor v vanília kivonat
1 narancs reszelt héja
3 db tojás
15 dkg liszt
1/2 z sütőpor
8 dkg étcsoki durvára aprítva
1 nagy marék dió durvára aprítva

Az almát és a répát hámozzuk meg, kockázzunk apróra és kevés vízben pároljuk puhára. Pürésítsük. A vajat a cukorral keverjük krémesre. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. A liszthez keverjük hozzá a sütőport a durvára aprított csokoládét és durvára aprított diót. Adagonként keverjük a tojásos masszához a lisztet és a répapépet. Adjuk hozzá a narancshéjat. Kb egy 20 cm x 20 cm formát kenjünk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral. Simítsuk a formába a masszát és 200 C-on, előmelegített sütőben kb 30-35 percig süssük. 


Vegyük ki a formából és rácson hűtsük ki. 


Kockázzuk fel, és még langyosan kóstoljuk meg! Rendkívül lágy a tésztája a répás almapürétől, a csokoládé enyhén olvadt, a dió csodásan ropog. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések