Kandírozott ibolya
Nem csak a medvehagyma, hanem az ibolya szezonja is eljött. Mi mást is kezdhetnénk az illatos virággal, mint kandírozás után egy cupcake tetejére ültetjük. Nem csak romantikus díszítésként, hanem izgalmas ízesítésként.
Kandírozott ibolya
Hozzávalók 50 db-hoz:
50 szál ibolya szárával
1 db tojásfehérje
4 tk porcukor
Az ibolyát a száránál megfogjuk és a fehérjébe mártjuk.
Jól lerázzuk róla a tojást. Én az edény széléhez ütögettem, hogy minél kevesebb fehérje maradjon rajta. Arra azonban ügyelni kell, hogy a szirmok mindkét oldalát bevonja, és ne legyen buborékos. Nekem a szirmok a tojásfehérjétől összeragadtak. Egy villa fogainak segítségével választottam szét őket, és így tettem a porcukorba.
A cukorral óvatosan bevonjuk mindenhol és a felesleget lerázzuk róla.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük
és 50 C-os sütőben 2,5 órát szárítjuk.
Megjegyzések