Kenyérfejfújt bodzás eperzselével
Gondoltam, egy könnyű kenyérfelfújt pont jó lesz a vasárnapi ebéd zárásához. A mélyhűtőben van málna, így málnalekvár után kutattam a szekrényben. Már kipakoltam az egészet, mikor eszembe jutott, hogy tavaly nyáron nem is tettem el málnalekvárt. :-) Maradt a bodzás eperzselé. Tavaly készítettem először. Az első üveggel csak most bontottam fel. Nem csalódtam, nagyon jól harmonizál a bodza friss fűszeressége az eperrel.
Kenyérfelfújt bodzás eperzselével
Hozzávalók 2 személyre:
6 szelet szeletelt fehérkenyér
vaj
gyümölcslekvár (én most bodzás eperzselét használtam)
2 db tojás
1 dl tej
2 dl tejszín
2 tk vanília kivonat
3 tk porckor
A kenyerek héját levágjuk. Mindegyiket megkenjük vajjal és lekvárral. Megkent felükkel összefordítjuk őket, és átlósan félbevágjuk. egy hőálló kisebb edénybe tesszük a háromszögeket. A tojást, vaníliát, porcukrot, tejet, tejszínt jól összekeverjük. A háromszögekre öntjük úgy, hogy lehetőleg mindenhová jusson. 170 C-ra előelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések