Medvehagymás-vargányás spagetti pancetta chipsszel

Javában tart a medvehagyma szezonja. Az elmúlt pár évben olyan népszerű lett, hogy szinte mindenhol lehet kapni. Ez a spagetti egy mozgalmas, kerti munkákkal zsúfolt hétvégén ideális fogás. Könnyed, gyors, és ha a pancetta chipset elhagyod, remek vegán étel.



Medvehagymás-vargányás spagetti pancetta chipsszel

Hozzávalók:
5 dkg vaj 
2 ek olívaolaj
1/2 csokor medvehagyma
1 dz szárított vargánya
10 dkg négyborsos sajt (el is hagyható, a múlthéten csináltam, el kell használnom)
6-8 szelet pancetta
1 dl száraz fehérbor (nálam rajnai rizling)
3 dl tejszín
spagetti
só, bors, ha nincs borsos sajtunk



Vaj és olívaolaj keverékén megpároljuk az előzőleg beáztatott gombát. A felkockázott sajtot hozzáadjuk. Felöntjük a borral, elpároljuk az alkoholtartalmát. Hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, és a tejszínnel beforraljuk. Ha túl híg, némi vajjal még sűríthetjük. 
Kevés olajban ropogósra pirítjuk a vékony szalonna szeleteket, papírtörlőre szedjük és mindkét oldaláról felitatjuk a zsiradékot. 
Mivel a sajt nekem intenzíven fűszeres volt, ezért nem fűszereztem a gombát, de sózhatjuk, borsozhatjuk. 
A frissen kifőtt spagettit a serpenyőbe dobjuk, nem baj, ha nem csöpögött le teljesen. Összeforgatjuk a tejszínes gombával. Tányérba szedjük, tetejére tesszük a chipset.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések