Citrusos-répás sárgabarack lekvár - az üvegbe zárt napfény

Egyszer horgoltam aranyos kupakvédőket a lekvárjaimnak. Mutatom a nővéremnek:
- Nézd, milyen jól néznek ki!
- Nagyon! :S Ahelyett, hogy az unokaöcsédnek horgolnál sapkát, nem a hülye lekvárjaidnak!
Milán azóta sem kapott horgolt sapkát, igaz, a lekvárok sem :)


Hozzávalók:
90 dkg sárgabarack (tisztított súly)
3 db mandarin reszelt héja, kinyomkodott leve és a gyümölcshús (ez összesen kb 10 dkg)
2 db kisebb sárgarépa reszelve (kb 7 dkg)
1 dl gyümölcshúsos narancslé
1 ek lime lé
30 dkg cukor
1 tasak dzsemfix 3:1

A barackot nagyjából daraboljuk, a répát lereszeljük, a kettőt összekeverjük. A mandarinok héját is lereszeljük, és a levét, húsát is a többi gyümölcs keverékéhez nyomkodjuk. Hozzáöntjük a narancslét és a lime lét. A cukrot elkevejük a dzsemfix-szel és a gyümölcsökhöz adjuk, majd a használati útmutató alapján elkészítjük a lekvárt. Én a végén botmixerrel kicsit pürésítettem. Üvegekbe töltöttem. Kb 3 ek lekvár már nem fért az üvegekbe. Ezt kis tálkába tettem és remek reggeli vált belőle. :) 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések