Sültpaprikás, kecskesajtos bruschetta / fettunta
A veresegyházi piacon egész jó áron lehet kapni kecskesajtot. Nincs 2.500,- Ft kilója, és egész jó a választék. Több kofánál is többféle ízesítésben kapható. Kápia kaprika is szinte mindig van, úgyhogy minden adott egy finom harapnivaló elkészítéséhez.
Hozzávalók:
6 db kápia paprika --- lehet kalifornia is
20 dkg kecskesajt --- én most fokhagymásat vettem, de a feta is nagyon jó hozzá
1-2 ek olívaolaj
3-4 levél bazsalikom --- de akár petrezselymet is használhatunk
1 ger fokhagyma
só, bors
házi cipó --- most durum kenyeret sütöttem hozzá
A paprikákat a tűzhelyen nagy lángon feketére sütjük, pont úgy, mint a kolbászos kecskesajtos sültpaprikánál. Edénybe tesszük és lefedjük, hogy saját gőzükben tovább puhuljanak.
Mikor már nem olyan forrók, az elszenesedett, fekete héjat lehúzzuk, magházukat kiszedjük, kissé leöblítjük és felcsíkozzuk. Elkeverjük az olíva olajjal, zúzott fokhagymával, felaprított zöldfűszerrel. Frissen őrölünk rá sót, borsot. Kicsit állni hagyjuk. A kenyeret felszeleteljük. Akár meg is piríthatjuk, de friss kenyéren is finom. A kenyérszeleteken nagyjából elkenünk egy kevés sajtot, ráhalmozzuk a paprikát, és készen is vagyunk.
Könnyű nyárdélutáni beszélgetések ideális kísérője.
Megjegyzések