Édes-csípős szezámos csirkefalatok tojásos rizzsel --- kifőzde a saját konyhánkban
Néha elgondolkodtam azon, hogy vidéken miért nincs kínai kifőzde? Kínai ruhabolt kínai eladóval, az bezzeg van. Akkor kifőzde miért nincs? És lám, imáim meghallgattak. Veres szélén a körforgalomnál nyílt egy. Kb 1 év után be is zárt. :(
Hozzávalók:
1/2 db csirkemell filé
Pác:
2 tk kínai 5 fűszer keverék --- csillagánizs, édesköménymag, szegfűszeg, szecsuáni bors, fahéj keveréke
1 tk szezámolaj
1 tk szójaszósz
1/2 tk cukor
só
Bundázás:
2 rész liszt
1 rész étkezési keményítő
1 tk sütőpor
1 db tojás
2 tk szezámolaj
3 tk étolaj
só
víz
Máz:
3 tk cukor
1 ek méz
2 tk paprikakrém
1 tk borecet
1 tk szójaszósz
chilipehely
szezámmag
rizs
zöldborsó
répa
tojás
A húst felkockázzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, bepácoljuk vele a húst és pár órát a hűtőben állni hagyjuk. Az elkevert tojáshoz adjuk a lisztet, keményítőt, sütőport. Hozzáöntjük az olajokat, sózzuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Olajat hevítünk, a húst a tésztába mártjuk, a felesleget lecsöpögtetjük és a forró olajban aranybarnára pirítjuk. A máz hozzávalóit jól elkeverjük és az olajból kivett húsfalatokat még forrón beletesszük 10-15 másodpercre. Papírtörlőre szedjük és megszórjuk szezámmaggal.
A rizst megfőzzük. Serpenyőben kevés olajon a borsót és a borsónyi nagyságúra felkockázott répát megpároljuk. A tojást elkeverjük és a zöldségekre öntjük.
Hozzáadjuk a megfőtt rizst és a csirkefalatokkal tálaljuk.
Megjegyzések