Szilvás-barackos pite

Gyerekkoromban anyukám sok szilvabefőttet rakott el. Azután mikor megettük a húslevest tésztával és a zöldségekkel, a benne főtt húst mi nem tormával / mustárral ettük, hanem a szilvabefőttel. Sajnos nekem nincs nagy konyhám, pláne nincs spejz itthon, ezért nem nagyon tudok befőttet eltenni. (Azt a pár üveg lekvárt is elég körülményes tárolnom :) ) Így nálam a szilva nem befőttes üvegbe kerül, hanem a tepsibe, 2 réteg tészta közé.






Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
12 dkg zsír --- igen, én zsírt használtam, de nyugodtam lehet használni vajat / margarint
1 db tojás
5 dkg cukor
1-2 dl tej
1 kg szilva
4 db őszibarack
1 tk fahéj
1-2 ek porcukor
1 db tojás

A liszthez keverjük a sütőport és elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzá gyúrjuk a cukrot, a tojást és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk az egyik felét. 


Mostanában főzőtanfolyamot tartok. Nagyon figyelmes a közönségem :)
A szilvát magozzuk, félbe vágjuk, kirakjuk vele a tészta tetejét. A barackról lehúzzuk a héjat, felkockázzuk és a szilvadarabok közé szórjuk. A fahéjat elkeverjük a porcukorral és a gyümölcsökre szórjuk. A tészta másik felével betakarjuk. Tetejét megszúrkáljuk egy villával és elkevert tojással megkenjük. 180 C-on előmelegített sütőben kb 1/2 óra alatt megsütjük. 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések