Húsgombóc curryszószban --- egy kis India

Meleg. Fűszeres. Bársonyos. Pont, mint egy napsütéses őszi hétvége. 




Hozzávalók:
1/2 kg daráltús
2 fej vöröshagyma
2 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek petrezselyem felaprítva
só, bors
kevés olaj
1 ek liszt
1,5 ek currypor
1 dl száraz fehérbor
2,5 dl tejszín



A daráthúst elkeverjük az apróra vágott hagymával, a tojásokkal, zsemlemorzsával, petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk. Nem túl nagy, kb 3 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a gombócokat körbepirítjuk kb 5 perc alatt. A hús szaftját megszórjuk liszttel és a curryvel, felöntjük a borral és kb 2-2,5 dl vízzel. Jól elkeverjük, hogy ne maradjon csomós se a liszt, se a curry. Lefedjük és a gombócokat puhára pároljuk gyakori kevergetés mellett. Óvatosan keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét! Ha elkészült, hozzáöntjük a tejszín, összeforraljuk és ízlés szerint sózzuk. Rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések