Sütötökös muffin citrusos cukormázzal

Itt az advent, a hó is leesett. Reggelre vastag, csillogó, pihe-puha takaró borított mindent. Ilyenkor a forralt bor mellett nem csak a sült gesztenye, hanem a sült sütőtök is gyakori vendég az utcákon, az otthonokban. Itt egy újabb ötlet, hogy mihez kezdjünk a maradékkal, ha már unjuk a sima sült sütőtököt. 



Hozzávalók:
40 dkg  sütőtök
20 dkg nádcukor --- nekem vészesen megfogyatkozott a nádcukor készletem. Így felesben kristálycukorral készült.
4 db tojás
30 dkg liszt --- nem csak a nádcukor készletem fogyatkozott meg, hanem minden. Így fordult az elő, hogy nem volt itthon 30 dkg-nyi BL55-ös lisztem. Részben teljes kiőrlésű is került bele.
2 tk sütőpor
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
1,5 dl olíva olaj
1 nagy marék dió

A mázhoz:
1 ek tejföl v 2 ek tejszín
2 ek porcukor
1/2 rúd vanília kikapart magja
1/2 mandarin reszelt héja
1/2 citrom reszelt héja és leve


Tegyük késes aprítóba a sütőtököt. Adjuk hozzá a cukrot, az olajat, dióbelet és a tojásokat majd keverjük kb 1-2 percet. Csak addig keverjük, hogy a dió ne legyen teljesen finomra aprítva. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, a sót, a fahéjat. Adjuk a tökhöz, keverjük egyneműre. Bélelt muffinformába adagoljuk a masszát. Legegyszerűbb egy fagylaltos kanállal. 190 C-on előmelegített sütőben 20 percet sütjük.




Vegyük ki a formából és míg kihül, készítsük el a cukormázat. Keverjük el a hozzávalókat és kenjük a muffinok tetejére.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések