Sajtos sörkorcsolya
Készítsünk dupla adagot és a tészta felét fagyasszuk le. Utána pedig csak vegyük ki előző este a mélyhűtőből, tegyük át a hűtőbe és másnapra a kiolvadt tésztát nyújtsuk ki, formázzuk tetszés szerint, és már jöhetnek is a vendégek.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg reszelt sajt
20 dkg vaj
1 dl tejszín --- tej is megteszi
2 db tojás
1 tk só
késhegynyi pirospaprika
A lisztet a sóval, paprikával és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzá dolgozzuk a többi hozzávalót.
Ügyeljünk, hogy ne gyúrjuk túl, csak addig, míg a tészta összeáll, mert így lesz igazán omlós a kisült harapnivaló. Csomagoljuk folpackba és tegyük 3 órára hőtőbe.
Lisztezett deszán nyújtsuk ki, és szaggassuk ki kedvünk szerinti formával. Vagy csak egyszerűen vágjuk csíkokra és tekerjük meg a 2 végüket.
Előmelegített sütőben 200 C-on aranybarnára süssük.
Nagyon finom frissen is, még langyosan.
Megjegyzések