Rakott csirke
A fagyasztóból reggel kivett csirkecombok estére szépen kiengednek, de mihez is kezdjek velük? Ez járt a fejemben, miközben zötykölődtem hazafelé a HÉV-en. Megvan! Rakott csirke lesz vacsorára. Mivel Zoli még nem volt a megállóban, így gyorsan meg is vettem a hiányzó hozzávalókat.

Rakott csirke
Hozzávalók:
6 db nagyobb krumpli
4 db csirkecomb
1 dz gomba
1 dz tejföl (nagy vagy 2 kisebb)
só, őrölt bors, majoránna
3 dl húsalaplé
A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A gombát is megpucoljuk. Ha nagyobb, akkor felvágjuk, ha kisebb, én hagyom egészben. Egy hőálló tál aljára tesszük a krumpli felét. Fűszerezzük és a tejföl egy részével betakarjuk. Erre jön a csirkecomb, amit szintén fűszerezünk. Rátesszük a gombát. Ezt befedjük a maradék krumplival. Fűszerezzük és rátesszük a maradék tejfölt. A forró húsalaplével felöntjük. Lefedve kb 200 C-on 1,5 órát sütjük. Igaz, hogy nincs kész ripsz-ropsz, de az összeállítás nem tart tovább 10 percnél, és nagyon finom. Anyukám csinálta gyerekkoromban sokszor.

u.i: Biztos, ami biztos, mi tálaláskor még teszünk rá plusz tejfölt :-)

Rakott csirke
Hozzávalók:
6 db nagyobb krumpli
4 db csirkecomb
1 dz gomba
1 dz tejföl (nagy vagy 2 kisebb)
só, őrölt bors, majoránna
3 dl húsalaplé
A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A gombát is megpucoljuk. Ha nagyobb, akkor felvágjuk, ha kisebb, én hagyom egészben. Egy hőálló tál aljára tesszük a krumpli felét. Fűszerezzük és a tejföl egy részével betakarjuk. Erre jön a csirkecomb, amit szintén fűszerezünk. Rátesszük a gombát. Ezt befedjük a maradék krumplival. Fűszerezzük és rátesszük a maradék tejfölt. A forró húsalaplével felöntjük. Lefedve kb 200 C-on 1,5 órát sütjük. Igaz, hogy nincs kész ripsz-ropsz, de az összeállítás nem tart tovább 10 percnél, és nagyon finom. Anyukám csinálta gyerekkoromban sokszor.

u.i: Biztos, ami biztos, mi tálaláskor még teszünk rá plusz tejfölt :-)
Megjegyzések