Almakenyér
Nővéremék minden ősszel hoznak egy rakat almát. Mindig örülök neki, mert almából remek süteményeket lehet készíteni. Jó, ez az almakenyér nem egy ízorgia, de egy pohár tejjel / kakaóval / teával kitűnő reggeli / uzsonna válik belőle.
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg cukor
15 dkg barnacukor
1/2 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1 tk őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
3 db alma
Robotgéppel keverjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. A lisztet keverjük el a fahéjjal, sütőporral, citromhéjjal és keverjük a cukros tojáshoz. Az almákat hámozzuk meg, magházukat vágjuk ki, és kockázzuk fel kb 1x1 cm-es kockákra. Keverjük a masszához. Vajazott őzgerincformába simítjuk és előmelegített sütőben kbb 55 percig / tűpróbáig sütjük.
Egyszerű desszertkenyér, amit tényleg csak úgy összedob az ember. Ennek ellenére érdemes kipróbálni, akár a munkahelyre vagy az iskolába is csomagolhatunk belőle 1-1 szelettel tízóraira vagy uzsonnára. Az almakockáknak köszönhetően napokig friss marad.
Megjegyzések