Lecsós tarhonya
Kedvencünk. Szerintem nem is kell róla sokat beszélni.
Hozzávalók:
1,5 kg paradicsom
1,5 kg paprika
füstölt szalonna
füstölt kolbász
kolozsvári szalonna vagy füstölt sonka
2 fej vöröshagyma
25 dkg tarhonya
A szalonnát, kolbászt, sonkát felkockázzuk vagy vékony csíkokra vágjuk, zsírjukra pirítjuk. Na igen, mi nem a vega változatot részesítjük előnyben. :)
A paradicsom héját lehúzzuk, gerezdekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a szalonnához adjuk. Fedő alatt pároljuk. Közben a paprikát felkarikázzuk, ízlés szerint erőspaprikát is tehetünk bele, vagy chilipelyhet is használhatunk ízesítésre. A paprikát is a paradicsomhoz adjuk és tovább pároljuk.
Közben a tarhonyát 1 ek olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bő 2 ujjnyi vastagon ellepje. Fedő alatt megfőzzük. Ha megpuhult, a lecsóhoz heverjük.
Megjegyzések