Triplacsokis keksz
Amikor először sütöttem ezt a kekszet, akkor combig gipszben voltam, de mankóval a kézben is meg lehet csinálni. Zoli másnap maga készítette össze a munkába az ebédjét. Annyira zabálni való volt, ahogy tépett egy darab papírtörlőt, és belecsomagolt 2 db kekszet. Nosztalgiából most is papírtörlőről ettük. : ) Nigella receptje alapján készült.
Hozzávalók:
3 tábla étcsokoládé
13 dkg vaj
6 dkg cukor
6 dkg nádcukor
14 dkg liszt
1 db tojás
3 tk holland kakaópor
1 tk (csapott) szódabikarbóna
vanília kivonat
2 tábla csokit felaprítunk, 1 táblát pedig felolvasztunk. A vajat a cukrokkal, a vaníliával és a tojással habosra keverjük. Hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a csokidarabkákkal együtt a csokoládés masszához adjuk. Jól eldolgozzuk. Fagyiskanállal sütőpapírral v szilikonlappal bélelt sütőlapra egymástól távol bombócokat halmozunk.
Előmelegített sütőben 170 C-on 15 percig sütjük. Még elég lágy lesz, de ha a sütőlapon hagyjuk kihűlni, akkor egy spatula segítségével könnyen fel tudjuk szedegetni a kekszeket. Ha tovább sütjük, akkor könnyen odaéghet a kekszek alja.
Megjegyzések