Málnás-narancsos popover

Extra gyors sütemény, ami extra finom, biztos siker. Rengeteg variációban elkészíthető, csak a gyümölcsöket kell variálni.



Hozzávalók:

2,5 dl tej
2,5 dl liszt --- amivel a tejet mértük, azzal mérjük ki  lisztet is, ennyi az egész
3 db tojás
6 tk vaj
5 ek cukor --- lehet nádcukor is
1 tk vanília kivonat
csipet só
jó maréknyi málna
1/2 narancs leve és héja
a tetejére porcukor



Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Egy muffin forma (gondolom kevesen tartunk otthon popover formát,  - nekem sincs :) -, megteszi helyette a muffin forma is) mélyedéseibe tegyünk 1/2 - 1/2 tk vajat és tegyük be az előmelegített sütőbe 2-3 percre. A tejet, tojást, cukrot, sót, vaníliát, és a narancs levét, héját keverjük össze. Keverjük hozzá a lisztet is. Mire ezzel végzünk, megolvadt és felforrósodott a vaj is a formákban. Vegyük ki a sütőből és kanalazzuk bele a tésztát. Szórjuk bele a málnát is, majd tegyük vissza a sütőbe 5 percre. 5 perc elteltével csökkentsük a hőfokot 175 C-ra és süssük még 20 percig. 



Szépen fel fog emelkedni a tészta a formában. Mikor letelt a 20 perc - mesés cukorka illat fog szállni a levegőben a málnának köszönhetően - vegyük ki, tegyük papírtörlőre és szórjuk meg porcukorral. Össze fog esni kicsit, de az ízén ez nem változtat. Frissen, langyosan a legjobb!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések