Szilvás-őszibarackos süti
A kosár őszibarackból a bodzás süti után maradt még jócskán. Zoli hozott egy maréknyi szilvát is, így kombináltam a kettőt. A bodzás süti tésztája nagyon ízlett, így megint azt készítettem el, csak most bodza helyett szilva került az őszibarack mellé.
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg nádcukor
1 tk vanília kivonat
4 db tojás
20 dkg liszt
1,5 tk stőpor
csipet só
3 db őszibarack
4 db szilva --- nem tudom a fajtáját, olyan tyúktojás nagyságúak voltak
1 ek jégcukor
porcukor a szóráshoz
A vajat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a csipet sót, a vaníliát. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk bele a tésztát. Ez kissé nehézkes, mert elég sűrű masszát kapunk. A barackokat hámozzuk meg, vágjuk gerezdekre. A szilvákat szintén vágjuk gerezdekre. Rakjuk ki a sütemény tetejét felváltva a gyümölcsökkel. Szórjuk meg a jégcukorral és 190 C-os, előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
Akár egy gazdagabb leves után második fogásként vagy egy pohár tejjel reggelire, uzsonnára is megállja a helyét.
Megjegyzések