Csokisperec --- változatok vajaskekszre

Az a jó a vajaskekszben, hogy gyorsan össze lehet állítani a tésztáját. Készítsünk dupla adagot, felét fagyasszuk le. Így legközelebb még ezt a 10 percet is megspórolhatjuk. 



Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/2 tk szódabikarbóna
15 dkg porcukor
1 z vaníliás cukor v 2 tk vanília kivonat
csipet só
25 dkg vaj
2 tojássárga

A csokimázhoz:
20 dkg csokoládé
1 ek olaj

A liszthez adjuk a bikarbónát, sót, cukrot, vanilint. Morzsoljuk el benne a vajat és a hozzáadott tojássárgájával gyúrjunk belőle tésztát. Folpacka csomagolva tegyük hűtőbe legalább fél órára. Pihentetés után diónyi darabokat csípjünk a tésztából és ujjnyi vastag kb 20 cm hosszú rudakat sodorjunk. Igazítsuk perec alakúra. Sütőpapíros tepsiben 200 C-on süssük kb 20 percig. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki.


Gőzfördő felett olvasszuk meg a csokoládét, adjuk hozzá az olajat és keverjük el. Ebbe mártsuk a pereceket. Rácsra téve hagyjuk, hogy ráermedjen a csokoládé bevonat. 
Tartsuk hűtőben, kekszes dobozban.


Én nem tudtam abba hagyni :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések