Frissítő saláta
Banu Atabay börek-jéhez mindig ezt készítem.
Hozzávalók:
1 dz datolyaparadicsom
2 db kígyóuborka
1 cs újhagyma
1 dz joghurt
2 ger fokhagyma
2-3 ek olívaolaj
só, bors, menta
A paradicsomokat vágjuk félbe. Természetesen bármilyen paradicsom jó, de ilyenkor csak ezeknek az apró paradicsomoknak van ízük.
A hagymát és a fokhagymát aprózuk fel!
Az egyik uborkák magját vágjuk ki, ujjnyi darabokra aprítsuk fel. A másik uborkát reszeljük le és nyomkodjuk ki a levét. A reszelt uborkához adjuk az olajat, sót, borsot, mentát és a joghurtot.
Keverjük jól össze és adjuk a felaprózott zöldségekhez.
A joghurtba ízlés szerint keverjünk egy negyed citrom v lime levét. Ha igazán friss, üde ízt szeretnénk elérni, akkor a menta mellet tegyünk hozzá őrölt koriandert is! A menta és a koriander igazi török / arab ízvilágot hoz a konyhánkba.
Megjegyzések