Csirke édesköménnyel - az új kedvenc
Gyors, olcsó, és nagyon-nagyon finom. Kell ennél több?
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 db édeskömény / ánizskapor
1 db nagy fej vöröshagyma
1 dz hámozott paradicsom
1 dz / 4-5 db sült kápia paprika
2 ger fokhagyma
4-5 cm narancshéj
1/2 tk köménymag
2 tk füstölt pirospaprika -ha nincs füstölt, jó a sima paprika is, de érdemes otthon tartani
1 csipet sáfrány - elhagyható
2 dl húsleves
2 tk méz
2 ek olaj
só, bors
Egy magas falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk.
A hús bőrös oldalát sózzuk, borsozzuk és bőrrel lefelé a forró serpenyőbe tesszük. Aranybarnára pirítjuk, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk nagyjából 5-5 perc alatt.
A vöröshagymát és a köménygumót felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Boltban lehet kapni üveges megsütött és meghámozott paprikát, de magunk is elkészíthetjük így. Felcsíkozzuk. Olcsóbb és praktikusabb azonban, ha szeptember végén, október elején a szezonban megvesszük a paprikát a piacon (feleannyiért, mint most), megsütjük, megpucoljuk és adagokban lefagyasztjuk. Így bármikor az asztalra tudunk varázsolni egy-egy adaggal. Én is így tettem. Csak kivettem a mélyhűtőből, kevés langyos vízben felolvasztottam annyira, hogy fel tudjam csíkozni.
Az elősütött húst kivesszük a serpenyőből.
Felöntjük a húslevessel (ennek hiányában vízzel) és felforraljuk.
Visszatesszük bele a húst fedő alatt 25 alatt készre főzzük.
Tálaljuk főtt rizzsel. Megszórhatjuk az édeskömény finomra aprított zöld levelével.
Megjegyzések