Csirke édesköménnyel - az új kedvenc

Gyors, olcsó, és nagyon-nagyon finom. Kell ennél több?



Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 db édeskömény / ánizskapor
1 db nagy fej vöröshagyma
1 dz hámozott paradicsom
1 dz / 4-5 db sült kápia paprika
2 ger fokhagyma
4-5 cm narancshéj
1/2 tk köménymag
2 tk füstölt pirospaprika -ha nincs füstölt, jó a sima paprika is, de érdemes otthon tartani
1 csipet sáfrány - elhagyható
2 dl húsleves 
2 tk méz
2 ek olaj
só, bors

Egy magas falú serpenyőben 2 ek olajat hevítünk.  

A hús bőrös oldalát sózzuk, borsozzuk és bőrrel lefelé a forró serpenyőbe tesszük. Aranybarnára pirítjuk, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk nagyjából 5-5 perc alatt. 

A vöröshagymát és a köménygumót felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. 

Boltban lehet kapni üveges megsütött és meghámozott paprikát, de magunk is elkészíthetjük így.  Felcsíkozzuk. Olcsóbb és praktikusabb azonban, ha szeptember végén, október elején a szezonban megvesszük a paprikát a piacon (feleannyiért, mint most), megsütjük, megpucoljuk és adagokban lefagyasztjuk. Így bármikor az asztalra tudunk varázsolni egy-egy adaggal. Én is így tettem. Csak kivettem a mélyhűtőből, kevés langyos vízben felolvasztottam annyira, hogy fel tudjam csíkozni. 

Az elősütött húst kivesszük a serpenyőből.




A visszamaradt zsiradékba tesszük, a hagymát, édesköményt, fokhagymát, felcsíkozott paprikát, a paradicsomot, köménymagot, sáfrányt, narancshéjat, füstölt pirospaprikát.



Felöntjük a húslevessel (ennek hiányában vízzel) és felforraljuk. 
Visszatesszük bele a húst fedő alatt 25 alatt készre főzzük.


Tálaljuk főtt rizzsel. Megszórhatjuk az édeskömény finomra aprított zöld levelével. 

Megjegyzések

KicsiKató üzenete…
hmmm, jól hangzik, ezt pinnelem, hogy később kipróbáljam:)))
Lilla üzenete…
Feltétlen! Az édeskömény és a hagyma illata párolódás közben hmmmm leírhatatlan!

Népszerű bejegyzések