Rántott csirkemell filé --- actifry kalandok

Rántotthúst pont úgy kell készíteni actifryban, mint egyébként. Azzal a különbséggel, hogy 2-3 ek olaj elegendő hozzá. És még a papírtörlőt is megspóroljuk, ami az olajat szívná magába :)



Hozzávalók:
csirkemell filé
liszt
tojás
zsemlemorzsa

2-3 ek olaj

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk. Ügyeljünk arra, hogy akkora szeleteket vágjunk, hogy beleférjenek a készülékbe. Megforgatjuk lisztben majd tojásba mártjuk, végül zsemlemorzsába hempergetjük. A készülékből a keverőlapátot kivesszük, beleöntjük a 2-3 ek olajat és 2 percre bekapcsoljuk. Utána beletesszük a hússzeleteket és oldalanként 7-7 percig sütjük. 


Igaz, hogy tányérról lelógó, hatalmas borjúbécsit nem tudunk így készíteni, de azért tenyérnyi rántotthúst igen, ami nem szívja meg magát olajjal, nem ég oda a prézlije, nem szárad ki. Még mindig vasárnapi / ünnepi ebédnek számít a rántotthús? :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések