Ázsiai csirkés zöldségleves
A kínai éttermekben itthon még nem nagyon ettem csípős-savanyú levest. Autentikus helyen meg ugye még nem jártam. :) Így ha távol-keleti levest akarok enni, marad az, amit én csinálok.
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
3 ger fokhagyma
1 csok újhagyma
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
5 db barna csiperke
2 tk aprított gyömbér
1 tk ázsiai citromfű
1 tk chili pehely
2 tk osztriga szósz
2 ek kínai 5fűszer keverék
3 ek soya szósz
3 ek worchester szósz
1/2 lime leve
2 db tojás
2 l húsleves
főtt csirkehús
yakisoba tészta
A zöldségeket megpucoljuk. A vöröshagymát háromszög alakú cikkekre, a fokhagymát és gombát vékony szeletekre, a répaféléket ovális szeletekre vágjuk. A gyömbért vékony csíkokra, a citromfüvet apróra az újhagymát fél cm-es karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk. Rádobjuk a chillipelyhet és a fokhagymát. Ha már illatozik hozzáadjuk a többi zöldséget is és a fűszereket. Az újhagymának csak a fehér részét tesszük egyelőre a levesbe. Pár percet pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Mikor megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a feldarabolt főtt húst is. A tojásokat kissé felverjük és a forrásban lévő levesbe csorgatjuk. A tésztát az elkészült levesbe tesszük, és kb 5 percet várunk míg megpuhul. Mikor a tészta megpuhult, megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.
Az igazi hatás kedvéért ázsiai tálkákba szedjük és forrón, tüzesen kanalazzuk.
Megjegyzések