Töltött burgonya
Tominak tartozom. Egy zsák krumplival. Már jó ideje. Eddig várt türelemmel, most már kéri a jogos jussát. Jó, de mit csináljak krumpliból?! Egy egyszerű, de rafináltan finom ételt: töltött burgonyát. Nincs kész gyorsan, de annál egyszerűbb az elkészítése, valamint nem igényel sok és ritka hozzávalót.
Hozzávalók:
10 db közepes főtt burgonya
40 dkg darálthús
4 db tojás
15 dkg reszelt sajt --- nálam most pont ementáli
1 dz nagy tejföl
pár szál kakukkfű
só, bors
A héjában főt egész burgonyát meghámozzuk, belsejüket egy karalábé vájóval vagy egy kiskanállal kivájjuk. Az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billegjenek. A krumplidarabkákat törjük össze, kb a feléhez keverjük hozzá a darálthúst, a tejfölből 3 kanállal, a sajt felét és 2 tojást. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kakukkfű levélkéket. Töltsük meg a burgonyákat a keverékkel.
A maradék telfölhöz keverjük hozzá a tojásokat, a maradék sajtot és sózzuk. Kanalazzuk a burgonya csónakok tetejére. Előmelegített sütőben 200 C-on 30 percig süssük.
Megjegyzések