Zöldfűszeres shiitake tejszínes spagettivel
Ha elfogyott az üveg pesto rosso, de maradt még 3 adag spagetti.
Hozzávalók:
1 cs szárított shiitake (lehet kapni friss shiitakét is, de ez tovább eláll)
2 ujjnyi pancetta
1 fej vöröshagyma
1 ujjnyi fokhagymás vaj
3 dl tejszín
pár száll kakukkfű
petrezselyemzöld
medvehagyma (tettem el tavasszal a fagyasztóba)
só, szerecsendió
A gombát kb 1 óra hosszan áztatjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a vajon a pancettával megfuttatjuk. Hozzáadjuk a gombát. Én a nagyobb darabokat félbe vágtam, a kicsiket hagytam egészben. Nem szeretem, ha a gombát túl kicsire aprítják, mert akkor nem érezni úgy a textúráját. Hozzáöntjük a tejszínt, egy keveset a gomba áztató vizéből. Lefedjük, készre pároljuk. Sózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket és hozzákeverjük a spagettit. Amint a tészta átmelegszik, kész is. Tálaláskor frissen reszelünk rá szerecsendiót.
Megjegyzések