Csirkés pite

Gyors és rafinált. A felhasznált alapanyagokkal illetve zöldfűszerekkel rengeteg variációt készíthetünk erre a témára. 



Hozzávalók:

1 db csirkemell v csirkecomb filé
fokhagymás olaj v olaj + 1 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 csík bacon v 1 ujjnyi kolozsvári szalonna
10-15 dkg csiperke v más gomba (igazán karakteressé tehetjük az ételt fűszeres erdei gombákkal)
1 ek vaj
1 db répa
10-15 db zöldpárga v brokkoli, padlizsán, zöldbab bármilyen zöldség, amit szívesen fogyasztunk
3-5 dl hús v zöldségalaplé v víz
1 ek liszt v étkezési keményítő, de el is hagyható
kakukkfű v borsikafű v rozmaring v petrezselyem
1 cs levelestészta v 30 dkg kelttészta
1 db tojás

A fokhagymás olajon a bacont / szalonnát kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst.  Fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, fedő alatt pár percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.  Felöntjük a folyadékkal és még kb 5-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a vajat, ha sűrűbb lével szeretnénk, akkor a liszetet / keményítőt is hozzákeverjük, úgy, hogy lehetőleg ne maradjon csomós. Tűzálló tálkákba szedjük a ragut. A tálkák szélét bevizezzük és a tésztával befedjük. Felvert, kissé sózott tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Petrezselyemel üdébb, a többi zöldfűszer bármelyikével intenzív, karakteres ízű ételt kapunk. 



Mi kakukk ill borsikafűvel készítjük leggyakrabban. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések