Marhapörkölt túróscsuszával
Zoli nagyon szereti ezt a kombót. Én nem vagyok annyira pörkölt párti, de aki szereti, annak ajánlom, hogy ezzel a körettel is próbálja ki!
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
2 ek olaj v a autentikusabb íz kedvéért egykis sertészsír :)
1 ek pirospaprika
1/2 ü száraz vörösbor (nem írtam a címben, hogy vörösboros marhapörkölt, mert szerintem minden marhapörköltet azzal kell készíteni :) ) -- a nyáron beszerzett toscan vörösborokból bontottam egyet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek házi daráltpaprika (ha teszünk bele hasonlót, akkor a sóval óvatosan, mert ez is erősen sós)
só, bors, őröltkömény, babérlevél
25 dkg csuszatészta
25 dkg túró
2-3 ek tejföl
1 tk olvaztott sertészsír
A hagymát felkockázzuk, a zsiradékon megdinszteljük a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a felkockázott húst, körbepirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a fűszerekkel és jól elkeverjük. Hozzáöntünk a borból annyit, hogy ellepje. Fedő alatt pároljuk. Kb negyedóránként megnézzük és az elpárolgott folyadékot a borral pótoljuk. Ha kevés a fél üveg bor, akkor nyugodtan pótoljuk vízzel vagy akár a bor többi részével. 1,5 -2 óra alatt puhára párolódik.
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Elkeverjük az olvasztott zsírral, túróval, tejföllel.
Megjegyzések