Füstölt lazac kapros majonézzel - egyszerű fényűzés

A lazacot sokan luxuscikknek gondolják. Pedig szerintem nem az. Jó, a ponty kilónkénti ára jóval kedvezőbb, de ha elszakadunk a paprikás liszttől és a hal bő olajba való belefojtásától, akkor észre fogjuk venni, hogy tele van a világ lehetőségekkel. Ami a halakat illeti.






Füstölt lazac kapros majonézzel, burgonyarösztivel


Hozzávalók:
1 cs füstölt vadlazac - kb 1.500 Ft-ba kerül és 2 személynek bőséges főfogás, 3-4 személynek pedig előételnek vagy könnyű vacsorának elegendő
tejföl
majonéz
olívaolaj
lime
kapor
-------------------
2 db krumpli
1 db tojás
só, őrölt fehérbors
liszt


A lazaccal annyi a dolgunk, hogy óvatosan kiszedjük a vákumcsomagolásból, és tálra rendezzük. :)
A tejfölt a majonézzel, olívaolajjal és a felaprított kaporral elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és mennyiségtől függően 1-3 tk lime-lét facsarunk hozzá. Tegyük apró tálkákba vagy csészébe és úgy kínáljuk.



A rösztihez a nyers burgonyát apró lyukú reszelőn reszeljük le. Dolgozzuk össze a tojással, sózzuk, borsozzuk. Dolgozzunk hozzá annyi lisztet, hogy annyira összeálljon, hogy lepényeket tudjunk formázni belőle. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. 


Apró gerezdre vágott lime és citrom is legyen a tányéron, hogy mindenki ízesíthesse még kedve szerint akár a lazacot, akár a majonézt.
Roni alig tudta kivárni, míg elkészülök és eszünk végre :D




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések