Narancsos palacsinta --- majdnem crepes suzette
Ha nincsen kedvünk / merszünk / cointreau-nk flambírozni, akkor készíthetünk így is valami hasonlót.
Narancsos palacsinta
Hozzávalók:
1 db tojás
3 dl tej
liszt
1 db narancs
csipet őrölt fahéj
csipet só
olaj - elhagyható
porcukor
A tojást keverjük el a tejjel. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy palacsinta tésztát kapjunk. Ízesítsük a sóval, fahéjjal, narancs reszelt héjjával. Én kb 2 ek étolajat is szoktam hozzá adni, valamint az első palacsintát olajozott serpenyőben sütöm.
Süssük ki a palacsintákat. Mikor 1-1 db készen van, még forrón szórjuk meg porcukorral és hajtsuk négyrét, ahogyan a crepes suzette-t szokták.
A narancsot filézzük ki, és azzal tálaljuk.
Megjegyzések