Narancsos palacsinta --- majdnem crepes suzette

Ha nincsen kedvünk / merszünk / cointreau-nk flambírozni, akkor készíthetünk így is valami hasonlót. 




Narancsos palacsinta 

Hozzávalók:
1 db tojás
3 dl tej
liszt
1 db narancs 
csipet őrölt fahéj
csipet só
olaj - elhagyható
porcukor

A tojást keverjük el a tejjel. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy palacsinta tésztát kapjunk. Ízesítsük a sóval, fahéjjal, narancs reszelt héjjával. Én kb 2 ek étolajat is szoktam hozzá adni, valamint az első palacsintát olajozott serpenyőben sütöm. 
Süssük ki a palacsintákat. Mikor 1-1 db készen van, még forrón szórjuk meg porcukorral és hajtsuk négyrét, ahogyan a crepes suzette-t szokták. 
A narancsot filézzük ki, és azzal tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések