Régi klasszikus - rakott krumpli
Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné. Már csak azért is, mert ezer féle képen lehet elkészíteni: kolbásszal, virslivel, káposztával-szalonnával. Íme az én verzióm:
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya
6 db főtt tojás
35 dkg füstölt kolbász (én csípőset használtam, szinte mindig az van itthon)
2 dz nagy tejföl
10 dkg sajt (nálam ementáli)
só
A burgonyát és a tojásokat meghámozzuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük őket. Először a burgonyát. Sózzuk és beborítjuk tejföllel. Erre kerül a kolbász, a tojás.
Befedjük burgonyával. Sózzuk, meglocsoljuk bőven tejföllel. Ráreszeljük a kissé karakteres ízű ementálit.
Előmelegített sütőben 200 C-on kb fél órát sütjük. A sütési idő végén nagyjából 2 perc alatt grillezhetjük a sajtot, ha az még nem pirult rá.
Tálaláskor még ízlés szerint tehetünk rá tejfölt, de akár savanyúsággal is ehetjük.
Megjegyzések