Régi klasszikus - rakott krumpli

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné. Már csak azért is, mert ezer féle képen lehet elkészíteni: kolbásszal, virslivel, káposztával-szalonnával.  Íme az én verzióm:


Hozzávalók:

1 kg héjában főtt burgonya
6 db főtt tojás
35 dkg füstölt kolbász (én csípőset használtam, szinte mindig az van itthon)
2 dz nagy tejföl
10 dkg sajt (nálam ementáli)

A burgonyát és a tojásokat meghámozzuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük őket. Először a burgonyát. Sózzuk és beborítjuk tejföllel. Erre kerül a kolbász, a tojás.


Befedjük burgonyával. Sózzuk, meglocsoljuk bőven tejföllel.  Ráreszeljük a kissé karakteres ízű ementálit. 



Előmelegített sütőben 200 C-on kb fél órát sütjük. A sütési idő végén nagyjából 2 perc alatt grillezhetjük a sajtot, ha az még nem pirult rá.


Tálaláskor még ízlés szerint  tehetünk rá tejfölt, de akár savanyúsággal is ehetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések