Vajhal grillen

Vajhal. Az egyik legfinomabb hal. A tonhal és a lazac mellett. Ezekből szeretem legjobban a steaket. Mikor megvettem a vajhal filét, tandoori vajhalnak szántam. De aztán úgy döntöttem, marad a konzervatív stílus. Egy kevés só és citromlé, hogy a hal igazi íze érezhető maradjon teljes mértékben. Így lett ez a decensen puritán ebéd. Vajhal blansírozott ceruzababbal. 


Hozzávalók:

1 db kb 15 dkg-os vajhal filé
25 dkg ceruzabab, akár mirelit is lehet
7-8 szelet bacon 
citromos füstölt só
citrom

Vizet forralunk, sózzuk, és a babot nagyjából 2 percig blansírozzuk. Leöntjük róla a vizet, és hideg vízzel lehűtjük, hogy ne puhuljon tovább. 7-8 részre osztjuk, 1-1 baconcsík végére fektetjük a babot, és szorosan feltekerjük. Serpenyőben kiskanálnyi vajat hevítünk és beletesszük a babcsomagokat úgy, hogy azt a felét tesszük először a forró serpenyőbe, ahol a bacon végződik. Körbepirítjuk.


A szárnyra hasonlító halszeletet a gerincvonal mentén kettévágjuk, így 2 db csepp alakú darabot kapunk. Óvatosan bedörzsöljük a citromos füstölt sóval és megcsepegtetjük kevés citromlével.  

 
Grillserpenyőt forrósítunk, és kb 3-3 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad!




Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ez valami egészen kiváló és nagyon egyszerű recept egy fantasztikus halhoz! biztosan visszatér még a tányérunkra! :) köszönjük a receptet és a gazdad, illusztrált leírást!
Lilla üzenete…
Igazán nincs mit! Nagyon örülök, hogy ízlett!!! :)

Népszerű bejegyzések