Túrós sütemény, szinte teljesen liszt nélkül
Ez a sütemény igazi főnyeremény! Könnyű! Minden értelemben. Szinte csak túróból áll, és az összeállítása is csak pár pillanat. Mailben kaptam a receptjét egy ismerősömtől pár sütirecepttel együtt. Kicsit módosítottam rajta, és egyszerűen fantasztikus sütemény lett belőle!
Hozzávalók:
1 kg túró
12,5 dkg lágy margarin
5 ek búzadara
2 ek liszt
4 ek kristálycukor
6 ek nádcukor (lehet 10 ek kristálycukrot is használni, de én szeretem a nádcukor füstös, karamellás ízét)
4 db tojás
csipet só
1 db citrom reszelt héja
mazsola (én általában aranymazsolát használok, az valahogy jobban ízlik)
1 cs vaniliás cukor v 2 tk vanília aroma
1 tk szódabikarbóna
Tetejére : 1 pohár tejföl, 1 ek liszt, 1 db tojás
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, és elsimítjuk a tetején. Előmelegített sütőben kb 180 C-on szép pirosra sütjük. ( Kb. : 40 perc )
Mikor kisült, még melegen a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Megjegyzések