Sültpaprika velesült sajttal és kolbásszal

Zoli nem válogatós. Mégis, kevés olyan étel van, amire sosem mondana nemet. Ez az étel az egyik. Az eredeti recept Nigellától való. Az kecskesajttal készül, én vegyesen szoktam készíteni. Így azért pénztárca kímélőbb.  


Hozzávalók:

6-8 db kápia paprika v kaliforniai paprika
30-40 dkg sajt (az eredeti recept kizárólag kecskesajtot ír, de nagyon jó lesz akár  trappistából)
2 tk chillis/fokhagymás olívaolaj (ha nincs ilyen, akkor egy gerezd fokhagymát zúzzunk össze, és kevés chillipelyhet használjunk --- de akár ezek el is hagyhatóak)
1 pár szárazkolbász (szombaton a veresegyházi piacon csípős szarvaskolbászt vettünk, kizárólag erre a célra)
1 tk görög/olasz fűszerkeverék

A parikákat megsütjük úgy, hogy vékony héjukat le tudjuk szedni. Általában ezt nyílt lángon szokták. Mikor teljesen megfeketednek a paprikák (vigyázat, ne essünk túlzásba, mert könnyen eléghet a paprika húsa) tegyük egy edénybe, fedjük le, és hagyjuk, hogy saját gőzükben még tovább párolódjanak. 


Mikor kihűlt a paprika, morzsoljuk le róla az elszenesedett héjat, öblítsük le és vágjuk csíkokra. Egy tűzálló edény aljára tegyük a felkockázott sajtot, ezt fedjük le a paprikával.


Ha nem ízesített olajat használunk, akkor most szórjuk meg chillivel, fokhagymával. A kolbászt vágjuk nagyjából 10 cm-es darabokra, és tegyük a paprikára. Locsoljuk meg az olajjal, szórjuk meg a fűszerkeverékkel. 


200 C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük. Mi kenyérrel esszük. Zoli kakaót iszik hozzá, de ezzel nem kell foglalkozni, ő mindenhez kakaót iszik. Kivéve a lecsóhoz. Ahhoz tejet :) Az utolsó kép majdnem lemaradt, mert elfelejtettem fotózni és majdem megettük az egészet, mire eszembe jutott a fénykép :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések