Zabpelyhes-csokoládés gofri
Igazi karácsonyváró reggeli. Édes, illatos, ropogós. Egy csésze tej vagy kakaó, kevés porcukor és nincs is szükség másra.
Hozzávalók kb 10 darabhoz:
20 dkg puha vaj
5 dkg kristálycukor
10 dkg nádcukor
4 db tojás
2,5 dl tejszín
2 tk rum
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
10 dkg zabpehely
5 dkg étcsokoládé apró darabokra törve
1 db narancs reszelt héja
A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük. 2 kanállal teszünk az előmelegített gofrisütőbe és aranysárgára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral és rácsra téve kihűtjük.
Ha ropogósra szeretnénk, akkor a rácson egymás mellé tegyük a gofrikat. Aki puhán szereti, az egymásra tegye, és úgy hűtse. Ebben az esetben a gofrik lágyak, puhák maradak.
Megjegyzések