Arancia torta farina de mais --- rendezzünk teadélutánt

Mostanában néha elgondolkodom azon, hogy miért nincs bor kisebb kiszerelésben? Én nem iszok meg egy egész üveg bort egymagam. Jóesetben 1-1,5 dl-t. Mit kedjek a maradékkal? Hiába használok vákumos dugót, nem tartható el minőségromlás nélkül sokáig. Ez remek indok arra, hogy sűrűn el tudjuk készíteni ezt a süteményt. :)
A méréshez használjuk a cup mértékegységet. Érdemes beszerezni egy ilyen mérőedénycsaládot. Addig is használjunk egy 2,5 dl-es bögrét/csészét mérőedénynek!


Arancia torta farina de mais - narancsos kukoricaliszt torta

Hozzávalók:
1/2 csésze olívaolaj --- az sem olyan nagy gond, ha extra szűz, de nem kell az hozzá
1/2 csésze száraz fehérbor
2 db tojás
3/4 csésze cukor
1,25 csésze liszt
1/2 csésze kukorica liszt
2 tk sütőpor
1 tk só
1 db narancs reszelt héja --- vagy 1/2 ek felaprított kandírozott narancs
1/3 csésze cukor a megszóráshoz


Az olajat, a bort és a tojást jól keverjük össze. 
Adjuk hozzá a cukrot és keverjük addig, míg feloldódik nagyjából. 
Adjuk hozzá a kétféle lisztet, sót, sütőport és a narancs héját. Keverjük el. 
Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
Szórjuk meg 1/3 csésze cukorral a tetejét.
Előmelegített sütőben 190 C-on süssük 30-35 percig.



Filézzük ki a narancsot és tálaljuk azzal. Vagy őszibarack gerezdekkel, ahogy mi ettük :) De finom egy bögre tea, vagy kávé mellé is uzsonnára.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések